Organisasiku pas SMA dulu..

Well artikel yang ini cuma buat share aja guys, tentang organisasi yang pernah aku ikuti pas SMA dulu. Terus pas SMP juga pernah sih, cuma ga sekeren pas SMA hehehe..

PKS, ya singkatan dari Patroli Keamanan Sekolah. Peleton PKS dibentuk bersamaan dengan pembentukan Peleton Upacara ( Tonpara ). Pada awalnya PKS dan Tonpara adalah satu dengan nama Tonti. Namun dengan tujuan untuk mengadakan spesialisasi dan efektifitas dalam bertugas, maka Tonti dibagi menjadi dua, PKS dan Tonpara. PKS ditugasi untuk menangani masalah yang berkaitan dengan keamanan sekolah SMU Taruna Nusantara. Terutama menyangkut keamanan intern siswa di dalam kampus.

Dalam struktur keorganisasian OSIS, PKS berada dibawah seksi II-A, Pembinaan Mental Ideologi. Peleton PKS dipimpin oleh seorang Komandan Peleton. PKS beranggotakan 24 orang tiap angkatan yang dipilih berdasarkan beberapa tahap seleksi tertentu tiap tahun.

Nah foto yang di bawah ini foto PKS angkatan XVI (angkatannya si blogger) hehe..

Terus kalo mau tau lebih jauh, buka aja link webnya di http://taruna-nusantara-mgl.sch.id/id2/index.php?option=com_content&task=view&id=151&Itemid=319

About rikoapriadi

Blogger is (soon) a politician, law master, and entrepreneur from Kalimantan. Instagram: riko.nandjan (current active social media). Favorite Life Quote: "Be strong and courageous, because you will lead these people to inherit the land I swore to their ancestors to give them. Be strong and very courageous. Be careful to obey all the law my servant Moses gave you; do not turn from it to the right or to the left, that you may be successful wherever you go." (Joshua 1:6-7). 3 motivations in life: 1. Jesus, as Lord and Savior; 2. Dayak Culture, as nature blood; 3. Family, first environment to grow up. 3 Favorite Concerns: 1. Serving Jesus and People; 2. Learning Law, Social, and Politics (different dimensions but related each other); 3. Sharpening Economic by Developing Business Legally.

Posted on August 6, 2011, in Me and My Life Story. Bookmark the permalink. Leave a comment.

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s

%d bloggers like this: